ARKIVDAGEN 2017 – FORFATTERSAMTALE OM UTFERD

Lørdag 11. november kl. 14.00 – 16.00
Sted: Hinderveien 10, Sandefjord

Arkivdagen er et felles nasjonalt tiltak for å skape interesse for arkiv og arkivinstitusjoners rolle som viktige samfunnsaktører og kulturinstitusjoner. For fjerde året på rad har vi gleden av å samarbeide med Litteraturuka i Vestfold.

Utferd som tema

I år byr vi på en samtale med forfatterne Erik Fossnes Hansen og Fredrik Larsen Lund om nordmenns og deres egen utferdstrang. Begge har reist mye. Begge har skrevet om reising. Fossnes Hansen i romaner som «Ethummerliv» (2016) og «Salme ved reisens slutt» (1990). Larsen Lund i sakprosabøkene «Norske utposter. Nordmenn utenfor allfarvei» (2017) og «Nedenunder og hjem. Nordmenn i Australia gjennom 400 år» (2014), som begge også omhandler vestfoldinger som dro ut.

Nytt Arkivert 

Denne dagen lanserer vi også andre utgave av ARKIVERT – vårt eget blad for historieinteresserte. Denne gangen med skole som tema og i samarbeid med Larvik Museum. Alle som kommer på arrangementet vil få et eksemplar (verdi 80 kroner). 

Omvisning

Det blir også omvisningen i arkivmagasinet der vi viser frem helt spesielle arkivdokumenter og historier knyttet til utferd og reising.  

Kaffe og enkel servering.

Arrangementet er gratis!

Velkommen!
 

Tilbake til høstprogrammet 2017.

Forrige innlegg:HOLOCAUST I VESTFOLD – FOREDRAG OG OMVISNING Neste innlegg:NYTT TIL ARKIVET - SANDAR HISTORIELAG