Sikret for ettertiden

Eiker Arkiv, med Bent Ek i spissen, har ordnet 120 hyllemeter med arkiver etter Solberg Spinderi helt fra oppstarten av fabrikken i 1818. Det er en imponerende innsats – og utallige arbeidstimer – som er lagt ned i dette arbeidet som er gjort med støtte av Norsk Kulturråd. Dermed er også dokumenter, bilder, personalkort og stoffprøver bevart for ettertiden; kilder til både industrihistorie, samfunnshistorie, kvinnehistorie og motehistorie.

Koordinator for privatarkivarbeidet i Buskerud, Vestfoldarkivets Ann Tove Manshaus, har veiledet arbeidet og også bidratt med en hjelpende ordningshånd i ny og ne, blant annet sammen med Ulla Lise Johansen (på bildet). «Det finnes ingen regelverk som regulerer bevaring av arkiver etter private bedrifter, organisasjoner, foreninger og personer. Eierne kan velge å kaste hele det historiske arkivet hvis de vil. Derfor har  mye av Buskeruds historie gått tapt,», sier Ann Tove i artikkelen.

 

Artikkel i Drammens Tidende 27. august 2012. Tekst og foto: Karianne Grindem. På bildet: Gjermund Glittfjell, Ulla Lise Johansen, Ann Tove Manshaus og Bent Ek.

Last ned og les pdf av artikkelen om arkivet etter Solberg Spinderi her.

Utdrag fra reportasjen i Drammens Tidende. Foto fra arkviet etter Solberg Spinderi.

 

Forrige innlegg:Vestfoldarkivet på flyttefot Neste innlegg:Arkivdagen 2012